Spring naar inhoud

Wat heeft Haarlem-Oost nodig?

 

Omdat bewoners zelf vaak het beste weten wat nodig is in hun wijk, stelt de gemeente 75.000 euro beschikbaar. Bewoners van Haarlem-Oost van 16 jaar en ouder bepalen welke plannen zij voor dit bedrag willen hebben uitgevoerd.

Heb jij een goed idee voor Haarlem-Oost? De gemeente heeft drie thema’s geselecteerd waarbinnen je een plan kan indienen. Drie thema's die Haarlem-Oost een fijnere plek kunnen maken.

1. Jong in Oost

In Oost is nog niet heel veel te doen voor kinderen en jongeren. Niet op straat, niet bij clubs of buurthuizen. Heb jij een plan waarmee je jonge bewoners van Oost de tijd van hun leven kan geven in hun eigen wijk? Wil je bijvoorbeeld een meidenclub oprichten, een straatvoetbaltoernooi organiseren of een zomers waterfeest in het Reinaldapark opzetten? Kinderen gratis met muziekinstrumenten kennis laten maken, een jongerenfilmfestival naar de Koepel halen of samen met een restaurant een kinderkookcafe inrichten? Of heb je nog een veel beter idee?

Zet je plan op Oost aan Zet en vraag budget aan.

Stuur je plan in

2. Nieuwe buren

De komende jaren wordt er veel gebouwd in Oost. Dat betekent nieuwe bewoners en nieuwe energie in de wijk. Bij de huidige bewoners kan dat ook een gevoel van onbekendheid geven: je oude vertrouwde wijk verandert, je kent niet iedereen meer.

Heb jij een plan dat kan helpen om je thuis te (blijven) voelen in Oost? Wil jij iets organiseren voor oude en nieuwe bewoners, om elkaar te ontmoeten en te leren kennen? Een gratis maandelijkse buurtmaaltijd bijvoorbeeld, een verhalenclub of een muziekfestival met liedjes uit alle werelddelen. Of voel je meer voor een picknickbank op je pleintje of een muurschildering op de zijkant van je flat met gezichten van beroemde wijkbewoners?

Kom maar op met je plan voor een gezellig en sociaal Oost, waar iedereen zijn plek vindt.

Stuur je plan in

3. Gezond door Oost

Bewegen, fijn bezig zijn in een groene wijk, lekker maar gezond eten: wie wil dat nu niet? Oost heeft daarvoor nog niet voldoende mogelijkheden. Misschien kan jij met jouw idee het verschil maken. Samen bezig zijn, in het groen, op straat of binnen: we zijn benieuwd naar jullie plannen. Een jeu-de-boulesbaan in je buurt, een groene insectenberm samen onderhouden met je medebewoners, een zondagse fiets-lunch-club opzetten, fitnessapparaten voor senioren in de buitenlucht of open salsamiddagen organiseren in het speeltuingebouw? 

Laat bewoners van Oost jouw plan weten en vraag budget aan.

Stuur je plan in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren